OBLIKOVANJE KROŽNEGA GOSPODARSTVA: PREDSTAVLJAMO RECIKLIRANE EMBALAŽE

Kot del naše zavezanosti k trajnosti in zmanjševanju okoljskega vpliva naših izdelkov in dejavnosti, Color s ponosom oznanja uvedbo recikliranih embalaž za barvo. Vedno smo dajali prednost vsebini naših veder, zdaj pa širimo naša prizadevanja tudi na vedra sama. Marca 2023 smo predstavili našo prvo linijo izdelkov, ki so pakirani v reciklirane embalaže. Te nove embalaže lahko enostavno prepoznate po njihovi značilni sivi barvi in nalepki z gumbom, ki označuje njihovo okolju prijazno naravo. Barva v teh sivih vedrih ostaja enako kakovostna kot v naših tradicionalnih belih vedrih. Zavezani smo odločitvi, da bomo v prihodnosti našo celotno paleto izdelkov preusmerili na reciklirane embalaže.

Prednosti recikliranih plastičnih embalaž

Embalaža je pomemben vir plastičnih odpadkov, kar predstavlja pomemben okoljski izziv. Vendar ima plastika izjemno prilagodljivost, ki je ni zlahka nadomestiti, zlasti pri pakiranju barv. Rešitev leži v recikliranju plastike in prehodu na krožno gospodarstvo. Z recikliranjem plastike ne le preprečujemo njeno kopičenje v okolju, ampak tudi ohranjamo naravne vire, zmanjšujemo ogljični odtis, porabo energije in izpuste toplogrednih plinov.

Embalaže vrhunske kakovosti iz reciklirane plastike

Ker se zavedamo vrednosti plastičnih odpadkov, smo se odločili izkoristiti njihov potencial. Zavezali smo se k podpori projektov naših partnerjev, ki se osredotočajo na proizvodnjo plastičnih embalaž iz recikliranih materialov, njihovo integracijo v našo linijo izdelkov in nadaljnji napredek pri razvoju recikliranih embalaž za barve. V našem laboratoriju za raziskave in razvoj smo izvedli stroga testiranja, da bi zagotovili, da embalaže izpolnjujejo potrebna merila glede stabilnosti ročaja, obarvanosti, kompresijskega tlaka in neprepustnosti. Naše pakirne linije in mešalni sistemi so bili prav tako podvrženi temeljitemu testiranju, da bi zagotovili brezhibno integracijo embalaž skozi celoten proces.

Ko vidite sivo, veste, da postajamo bolj zeleni

Naše nove okolju prijazne embalaže so narejene iz reciklirane plastične mase (PCR), pridobljene iz gospodinjstev in komercialnih zbirk odpadkov. Ker plastični odpadki niso razvrščeni glede na barvo, kombinacija različnih odtenkov daje našim embalažam značilno sivo barvo. Ta siva barva služi kot vizualna predstavitev naše zavezanosti prijaznosti do okolja in simbolizira našo predanost varovanju okolja. Drugače povedano: ko vidite sivo, veste, da postajamo bolj zeleni.